Auto onderhoud

Auto onderhoud

Onderhoud van uw auto is van groot belang. Door uw auto te laten onderhouden bij Autogarage Hay weet u zeker dat u veilig kan rijden in uw auto.

Wij hebben alvast een lijst gemaakt waar u kan zien wat we voor u kunnen doen.

APK

De APK is er voor uw veiligheid, die van anderen en beschermt het milieu. Laat de verplichte keuring dus op tijd uitvoeren. Anders loopt u ook de kans op een boete.

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van uw auto. Deze moet elke 3 tot 5 jaar, of tussen de 60.000 en 100.000 kilometer worden vervangen.

Grote onderhoudsinspectie

De grote onderhoudsinspectie geeft u inzicht in de staat van uw auto. Door een grondige inspectie weet u welke grote reparaties in de toekomst nodig zijn. Een goede investering om zorgeloos te blijven rijden.

Kleine onderhoudsinspectie

Met een kleine onderhoudsinspectie kunt u vroegtijdig problemen signaleren en voorkomen. Als u op tijd een probleem laat oplossen voorkomt dit duurdere reparaties.

Accu vervangen

Een goede accu is van groot belang, zorg daarom dat uw accu wordt vervangen als uw auto bijvoorbeeld niet meer goed start.

Vakantiecheck

De vakantiecheck zorgt ervoor dat u met een veilig gevoel op vakantie kan. Bij een vakantiecheck worden onder andere uw ruitenwissers, accu, verlichting en bandenprofiel gecontroleerd.

Airco check

Een goed werkende airco voorkomt onnodig brandstof verbruik, dure reparaties en zorgt voor meer comfort in de auto.

Remblokken voorzijde

Piepend geluid tijdens het remmen? Brand het remmenlampje op uw dashboard? Laat dan uw remblokken controleren.

Remschijven en -blokken voorzijde

Goede remschijven zorgen ervoor dat uw auto goed blijft remmen. Bij het vervangen van remschijven worden ook uw remblokken vervangen.

Olie check

Bij een olie check wordt gecontroleerd of uw auto nog voldoende olie heeft. Voorkom onnodig brandstofverbruik of een beschadigde motor door uw olie regelmatig te (laten) controleren.

Accu check

De accu check controleerd of er nog voldoende spanning op uw accu staat. Hiermee voorkomt u dat de auto niet meer start.

Koppeling vervangen

Geeft u gas, maar versnelt u nauwelijks? Dan is uw koppeling mogelijk aan vervanging toe. Wees er op tijd bij voordat u niet meer kunt schakelen.

Schokdempers voorzijde

Met goede schokdempers aan de voorzijde voorkomt u een langere remweg en heeft u meer controle in bochten.

Schokdempers achterzijde

Als uw schokdempers aan de achterzijde niet meer goed zijn stuiteren uw passagiers door de auto. Laat uw schokdempers vervangen zodat iedereen meer rijplezier heeft.

Ruitenwissers voorzijde

Goede ruitenwissers zorgen voor goed zicht bij slecht weer. Ruitenwissers die strepen achterlaten of klapperen zijn aan vervanging toe.
Vergeet u niet uw achterwisser?

Ruitenwissers achterzijde

De ruitenwisser achter kan veel verschil maken voor het zicht door uw achterruit. Vervang uw achterwisser dus op tijd.

Uitlaat achterdemper

Rijden met een kapotte achterdemper kan u honderden euro's boete opleveren en maakt een hoop herrie. Het vervangen is voor uw portemonnee en gehoor daarom een goede investering.

Katalysator

Met een goede katalysator voorkomt u meer schadelijke uitstoot en bespaard u ook nog eens brandstof. Vervang uw katalysator daarom op tijd!

Wintercheck

Geef uw auto de Wintercheck. Uw auto wordt op 23 belangrijke punten nagekeken: van accu, vloeistofniveau tot aan bandenprofiel. Zo gaat u veilig de winter in.

Staat het gewenste onderhoud er niet bij?

Uw auto heeft een probleem, u weet alleen niet wat? Neem dan contact met ons op; dan kijken wij wat er mis is.